Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ пом'якшив валютні обмеження у сфері страхування та уточнив порядок репатріації відсотків за ОВДП іноземними інвесторами

Реклама

Нацбанк продовжив пом'якшувати валютні обмеження у сфері страхування та врегулював порядок проведення операцій, пов'язаних зі сплатою іноземним інвесторам відсотків за облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП). 

Тепер страховики зможуть здійснювати страхові виплати на користь нерезидентів, а також повернення страхових платежів на користь нерезидентів за достроково припиненими договорами страхування (перестрахування), що були отримані страховиками після 24 лютого 2022 року, в тому числі за наявності відповідних судових рішень.

Крім того, НБУ розблоковує валютні операції з оплати страховиками членських внесків до міжнародних організацій та міжнародних об'єднань страховиків. МТСБУ також зможе здійснювати валютні операції для сплати членських внесків до Ради Бюро Міжнародної системи автомобільного страхування "Зелена картка".

Щодо проведення операцій, пов'язаних із сплатою іноземним інвесторам відсотків за ОВДП. Для можливості репатріації коштів, отриманих від сплати відсотків за ОВДП після 1 квітня 2023 року, встановлено додаткову вимогу щодо мінімального безперервного строку володіння інвестором цим ОВДП не менше останніх 90 календарних днів поспіль до моменту отримання відсотків. Це сприятиме запобіганню передчасної репатріації інвестицій іноземними інвесторами.

Наведені зміни передбачені   постановою Правління Національного банку України від 19 травня 2023 року № 68 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18", що набрала чинності з 20 травня 2023 року.

Хочете захистити бізнес від ризиків та підвищити ефективність? Придбайте рішення LIGA360 для 10 фахівців за ціною 3! Захист від бізнес-ризиків, потужності AI для ухвалення рішень, зручні інструменти для керівника, юриста, бухгалтера, HR. Замовте на акційних умовах прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини