Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вніс зміни до програми надання мікрогрантів на старт або розвиток бізнесу

Реклама

Кабінет Міністрів розширив напрями використання мікрогрантів, що надаються за програмою “Власна справа” для започаткування або розвитку бізнесу, а також збільшив терміни на укладання угоди про надання коштів й відкриття банківського рахунку. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні 19 травня.

Документом, зокрема, передбачено:

  • розширення переліку напрямів використання коштів мікрогранту - отримувачі зможуть придбати за них транспортні засоби, які необхідні для здійснення підприємницької діяльності;

  • збільшення строків з 15 до 20 робочих днів, впродовж яких особа, визнана переможцем грантової програми, має зареєструвати ФОП, якщо вона не є підприємцем, а також укласти договір про надання мікрогранту й відкрити рахунок в банку для зарахування коштів;

  • першочергове працевлаштування офіційно зареєстрованих безробітних на створені згідно з умовами надання мікрогранту робочі місця - після підписання угоди про надання мікрогранту Державний центр зайнятості інформує підприємця про наявність потрібних йому кандидатів серед зареєстрованих безробітних, в разі їх відсутності комплектування робочих місць здійснюється підприємцем самостійно. А також першочергове заміщення звільненого працівника особою з числа безробітних;

  • повернення в повному обсязі мікрогранту державі в разі невиконання отримувачем обов'язкової умови договору надання мікрогранту щодо створення впродовж 6 місяців одного-двох робочих місць (залежно від суми мікрогранту) та працевлаштування на них працівників;

  • наслідки при розірванні договору мікрогранту до завершення 3-річного строку реалізації проєкту, у разі якщо отримувач гранту впродовж 3 років сплатив податків та зборів менше, ніж сума мікрогранту, у випадку реорганізації чи ліквідації суб'єкта господарювання, який отримав мікрогрант.

Довідково:

За грантовою програмою “Власна справа” українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць.

У 2023 році на програму “Власна справа” бюджетом передбачено 1,8 млрд грн, що дозволить видати близько 10 000 мікрогрантів.

За матеріалами Мінекономіки.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини