Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні побудували першу чергу нової вітроелектростанції, яка в перспективі стане найбільшою у Східній Європі

Реклама

На Миколаївщині побудували першу з початку повномасштабного російського вторгнення вітроелектростанцію. Про це інформує пресслужба Держенергоефективності.

Йдеться про першу чергу станції. В перспективі передбачається збільшити загальну потужність ВЕС до 500 МВт, що зробить її найбільшою в Україні та Східній Європі.

«19 вітрових турбін, 390 млн кВт/год електроенергії на рік, забезпечення енергією 200 000 домогосподарств, мінус 400 000 тонн викидів CO2 на рік. Це результат запуску лише першої черги Тилігульська ВЕС потужністю в 114 МВт», - повідомила Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва.

За її словами, в майбутньому, після того, як будуть добудовані усі 4 заплановані черги Тилігульської ВЕС, держава, крім електрогенерації, отримає скорочення викидів CO2 на 1,7 млн тонн на рік.

В Держенергоефективності наголосили, що Україна має величезний потенціал для розвитку вітроенергетики. За інформацією експертів, за період 2018-2022 рр. в Україні було встановлено ВЕС загальною потужністю 1,3 ГВт.

На державному рівні ведеться робота над розвитком відновлюваної електроенергетики: удосконаленням законодавства та ліквідацією бар'єрів для її розвитку. Зокрема, агентство розробило проєкт Національного плану дій з розвитку відновлюваної енергетики на період до 2030 року, яким передбачається збільшення частки електроенергії з відновлюваних джерел - у 2 рази: з 14% у 2020 р. до 25% у 2030 році. Це потребує будівництва 9,2 ГВт нових потужностей об'єктів відновлюваної електроенергетики, з них - 3,7 ГВт вітроелектростанцій.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини