Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні планують змінити граничні строки виплати відпускних

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 9309, яким пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів в частині строків оплати відпусток.

Так, на сьогоднішній день, частиною п'ятою статті 115 КЗпП та частиною першою статті 21 Закону «Про відпустки» передбачено, що заробітна плата працівникам за весь час відпустки виплачується до початку відпустки, якщо інше не передбачено трудовим або колективним договором.

На думку авторів законопроєкту № 9309, такі норми щодо відтермінування виплат на більш пізній момент, граничні строки якого не визначені, погіршують умови виплат працівнику.

У зв'язку з цим, пропонується діючі норми доповнити нормою наступного змісту: "виплата заробітної плати у інший строк проводиться за погодженням з працівником, але не пізніше дня закінчення відпустки.

Слідкуєте за змінами трудового законодавства? У системі LIGA360: HR-Менеджер можна налаштувати автоматичні сповіщення для будь-яких НПА та свіжих новин з кадрової теми. Замовте за посиланням.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини