Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єврокомісія надала Україні чергові 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги

Реклама

Європейска комісія оголосила про четверту виплату Україні у розмірі 1,5 млрд євро у рамках пакета макрофінансової допомоги за 2023 рік, загальна сума якого становить 18 млрд євро. Про це повідомляється у комюніке ЄК, передає «Інтерфакс-Україна».

"За допомогою цього інструменту ЄС прагне допомогти Україні покрити її нагальні потреби у фінансуванні за умови стабільної, передбачуваної та значної фінансової підтримки у 2023 році", - йдеться у документі.

У ньому наголошується, що це фінансування покликане допомогти владі України продовжувати виплачувати заробітну плату і пенсії, а також підтримувати роботу лікарень, шкіл і забезпечення житла для переселенців.

Також це дасть змогу Україні забезпечити макроекономічну стабільність і відновлювати зруйновану життєво важливу інфраструктуру: енергетичну, водопостачання, транспортну, включно з дорогами і мостами.

"Сьогоднішня виплата була здійснена після того, як комісія 23 квітня констатувала, що Україна продовжує домагатися задовільного прогресу в реалізації узгоджених умов політики та дотримується вимог до звітності, які спрямовані на забезпечення прозорого й ефективного використання коштів", - зазначається у повідомленні.

У Єврокомісії нагадали, що загалом від початку бойових дій європейська допомога Україні та українцям становить близько 70 млрд євро. Це містить у собі фінансову, гуманітарну, екстрену бюджетну та військову підтримку України з боку ЄС, держав-членів та європейських фінансових установ, а також ресурси, які виділяються для допомоги державам-членам у задоволенні потреб українських біженців.

Наступний щомісячний платіж Україні у розмірі 1,5 млрд євро планується надати у червні.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини