Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет оштрафував дві компанії на 8,7 млн грн за змову на закупівлі електромонтажу

Реклама

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Ветк» і ТОВ «Теле Енерджи» на 8,7 мдн грн за змову під час їхньої участі в 11 торгах на закупівлю електромонтажних робіт. Відповідне рішення ухвалено 25 травня, повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що торги проводилися Сарненською міською радою, ПрАТ «Закарпаттяобленерго» та філією «Енергозбут» ПАТ «Українська залізниця». Загальна сума очікуваної вартості закупівель складала 53 млн грн.

В рамках дослідження Комітет встановив обставини, що у своїй сукупності свідчать про вчинення антиконкурентних узгоджених дій, а саме - про усунення конкуренції між відповідачами під час участі у зазначених торгах.

Враховуючи ці факти Комітет визнав, що ТОВ «Ветк» і ТОВ «Теле Енерджи» вчинили порушення, передбачені пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону «Про захист економічної конкуренції» та оштрафував порушників на загальну суму 8 682 910 грн.

В АМКУ нагадали, що згідно з Законом «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб'єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини