Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада звільнила від оподаткування товари для виробництва та ремонту безпілотників

Реклама

Верховна Рада на засіданні 29 травня ухвалила законопроєкти № 9275 та № 9276 щодо підтримки виробництва та ремонту безпілотних систем. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

За їх прийняття за основу та у цілому проголосували 284 і 289 народних депутатів відповідно.

Законопроєктами передбачається звільнення від сплати ПДВ та мита ввезення складових (матеріалів, вузлів, агрегатів устаткування та комплектуючих) беспілотних систем, що ввозяться підприємствами для власної виробничої діяльності з виробництва та ремонту беспілотників.

Підприємство, яке ввезло такі складові повинно звітувати про використання цих товарів. У разі нецільового використання таких ввезених товарів підприємство повинно буде доплатити митні платежі від яких його було звільнено та сплатити пеню.

Норми цих законів діятимуть до припинення або скасування воєнного стану.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Працювати в команді - вигідно як ніколи. Саме зараз ви можете замовити до 10 рішень LIGA360 всього за 10000 грн/міс. Отримайте фіксовану ціну за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини