Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР затвердила порядки проведення очних та електронних загальних зборів акціонерів

Реклама

НКЦПФР  затвердила Порядок скликання та проведення електронних загальних зборів акціонерів та Порядок скликання та проведення очних загальних зборів акціонерів. Відповідні рішення від 02.06.2023 № 595 та № 596 набрали чинності, але в частині електронних загальних зборів та електронного заочного голосування вводяться в дію з 1 січня 2024 року.

Очні загальні збори акціонерів передбачають спільну присутність акціонерів (їх представників) у день і час проведення загальних зборів акціонерів у місці їх проведення для обговорення та прийняття рішень з питань порядку денного.

Також встановлено особливості проведення загальних зборів, якщо участь беруть акціонери - власники 100 відсотків голосуючих акцій товариства (розділ XX цього Порядку). У разі якщо в одному місці зібралися акціонери - власники 100 відсотків голосуючих акцій, вони мають право прийняти будь-яке рішення з питань, що належать до компетенції загальних зборів акціонерів такого товариства відповідно до закону та/або статуту акціонерного товариства. Усі рішення оформляються у вигляді протоколу.

У разі якщо 100 відсотків акцій товариства належать одному акціонеру загальні збори акціонерів проводяться з урахуванням особливостей, встановлених розділом XXI цього Порядку. Повноваження загальних зборів, передбачені статтею 39 Закону України "Про акціонерні товариства" та внутрішніми документами акціонерного товариства, здійснюються акціонером одноосібно. Рішення акціонера з питань, що належать до компетенції загальних зборів, оформлюється ним письмово (у формі рішення). Таке рішення має статус протоколу загальних зборів.

Електронні загальні збори не передбачають спільної присутності на них акціонерів (їх представників) та проводяться виключно шляхом електронного заочного голосування акціонерів з використанням авторизованої електронної системи.

Не пізніше 23 години останнього робочого дня, що передує дню проведення загальних зборів, товариство має розмістити на своєму веб-сайті (у випадку скликання загальних зборів акціонерами - на веб-сайті визначеному такими акціонерами) інформацію про загальну кількість акцій та голосуючих акцій станом на дату складення переліку акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах (у тому числі загальну кількість акцій окремо за кожним типом, якщо статутний капітал акціонерного товариства представлений двома і більше типами/класами акцій).

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Більше робочих місць LIGA360 - фіксована ціна. Тільки зараз діють вигідні умови на рішення LIGA360 для бізнесу. Ви зможете підключити до 10 співробітників всього за 10000 грн/міс. Дізнайтеся більше переваг за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини