Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна повернулася до довоєнних правил спадкування

Реклама

В Україні повертають довоєнні правила спадкування, а саме шестимісячний строк, щоб прийняти або відмовитися від спадщини. Відповідні зміни передбачені постановою Кабінету Міністрів від 09 травня 2023 року № 469 та набувають чинності з 19 червня.

Так, цією постановою виключено пункт 3 з постанови КМ від 28 лютого 2022 року № 164 «Деякі питання нотаріату в умовах воєнного стану», яким було встановлено, що перебіг строку для прийняття спадщини або відмови від її прийняття зупиняється на час дії воєнного стану, але не більше ніж на 4 місяці, свідоцтво про право на спадщину видається спадкоємцям після закінчення строку для прийняття спадщини.

Читайте також: Бізнес у спадок: особливості спадкування під час війни

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини