Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ оштрафував дві компанії на 32,7 млн грн за змову на закупівлях великовантажного транспорту

Реклама

Антимонопольний комітет наклав штраф у розмірі 32,7 млн грн на ТОВ «Техкомплект» та ТОВ «Слін Трейд» за змову під час участі у трьох процедурах закупівель великовантажних автотранспортних засобів. Про це інформує пресслужба Комітету.

«Тимчасова Адміністративна колегія Антимонопольного комітету України встановила наявність змови між ТОВ «Техкомплект» та ТОВ «Слін Трейд» під час їхньої участі у трьох процедурах закупівель великовантажних автотранспортних засобів що проводилися у 2017 році філією «Будівельно-монтажної фірми «Укргазпромбуд» АТ «Укртрансгаз» та дочірнім підприємством ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» - «Полтавський облавтодор»», - зазначається у повідомленні.

Загальна очікувана вартість закупівель становила 37 449 470 грн.

Східне міжобласне територіальне відділення АМКУ під час розгляду справи встановило, що ТОВ «Техкомплект» та ТОВ «Слін Трейд» під час участі у згаданих закупівлях узгоджували свою поведінку, зокрема, користувалися спільними засобами зв'язку, мали господарські відносини і спільних працівників.

У зв'язку з цим, 23 червня 2023 року Тимчасова колегія АМКУ визнала, що зазначені товариства вчинили порушення, передбачене пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої статті 6 Закону «Про захист економічної конкуренції» - антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів торгів.

За змову відповідачів оштрафовано на загальну суму 32 722 786 гривень.

У Комітеті нагадали, що відповідно до Закону «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб'єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини