Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Спрощений роумінг для України продовжено ще на рік

Реклама

Єврокомісія погодила продовження на 12 місяців угоди з операторами, яка дозволяє українцям залишатися на зв'язку через кордони. Комісія сприяла досягненню угоди між 22 європейськими та сімома українськими операторами щодо продовження угоди, яка була вперше підписана у квітні 2022 року, щоб взаємно знизити тарифи.

Орган європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) стежить за впливом угоди. Останні дані демонструють, що угода була ефективною, дозволяючи операторам надавати доступні дзвінки через кордон. Що стосується міжоператорських тарифів на транскордонні дзвінки, оператори в Європейській економічній зоні (ЄЕЗ), які є частиною угоди, мають значно нижчі тарифи, ніж оператори, які її не підписали.

Комісія закликає всіх операторів приєднатися до угоди.

Паралельно Комісія готується до інтеграції України в зону роумінгу ЄС, що забезпечить більш стабільне та довгострокове рішення. У квітні 2023 року Комітет асоціації Україна-ЄС прийняв пропозицію Комісії щодо приєднання України до правил ЄС про роумінг. Наступним кроком для України є повна адаптація законодавства до законодавства ЄС, а потім Рада Європейського Союзу ухвалить остаточне рішення. 

Де керівнику шукати інформацію для ухвалення рішень? На платформі LIGA360. Алгоритми дій для бізнесу, перевірка контрагентів та контроль репутації. Замовляй безкоштовний тест-драйв за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини