Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

1 вересня 2023 року застосовуватиметься наступна версія електронної транзитної системи NCTS

Реклама

1 вересня 2023 року Україна переходить до застосування NCTS Фаза 5 (NCTS P5) - наступної версії електронної транзитної системи NCTS порівняно з діючою нині Фазою 4, повідомили на сайті Держмитслужби.

Для бізнесу, який використовує NCTS зараз, перехід на NCTS Фаза 5 означатиме, що від 1 вересня 2023 року транзитні декларації будуть подаватися в оновлену транзитну систему - NCTS Фаза 5 та за дещо зміненим форматом, зокрема в частині деталізації даних.  

Так, у компаній з'явиться можливість декларувати товари не лише в розрізі окремих товарів, а й деталізувати інформацію на рівні домашніх накладних (так званий рівень House Consignment). Такий підхід є актуальним для консолідованих вантажів. 

Держмитслужбою будуть розроблені нові методичні рекомендації для компаній щодо внесення відомостей до транзитних декларацій з урахуванням особливостей NCTS Фаза 5. Подавати їх, як і раніше, можна буде через брокерське програмне забезпечення відповідно до специфікацій для NCTS Фаза 5.  

Країни-учасниці Конвенції мають завершити перехід на NCTS Фаза 5 до 1 грудня 2023. Україна розпочне застосування NCTS Фаза 5 з 1 вересня 2023. Від цього дня бізнес повинен подавати транзитні декларації відповідно до нових правил та в оновлену транзиту систему - NCTS Фаза 5. Попередня версія системи (NCTS Фаза 4) приймати декларації вже не буде; водночас вона працюватиме певний час (орієнтовно 2 місяці) з метою завершення та закриття переміщень, розпочатих до 1 вересня 2023.

Докладніша інформація - у спеціальному підрозділі «NCTS Фаза 5» розділу «Спільний транзит (NCTS)» 

Де керівнику знаходити інформацію щодо законодавчих ініціатив та їх впливу на бізнес? Графічні зв'язки у LIGA360:Керівник - це інноваційний інструмент для аналізу правового поля, що показує всі пов'язані документи у візуальній формі. Знаходь найважливіші нововведення й аналітику до них у два кліки, замовивши LIGA360:Керівник.

Читайте також:

Що означає "митний безвіз" для українського бізнесу та як він працюватиме

Які вигоди вітчизняного бізнесу від "митного безвізу"

Спрощення у системі спільного транзиту NCTS: як це працює

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини