Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ визнав неплатоспроможним Укрбудінвестбанк

Реклама

Нацбанк відніс АТ «Український будівельно-інвестиційний банк» до категорії неплатоспроможних. Про це інформує пресслужба НБУ.

«Частка фінустанови становила 0,04% від активів платоспроможних банків станом на 01 вересня 2023 року, отже, віднесення АТ "Укрбудінвестбанк" до категорії неплатоспроможних не впливає на стабільність банківського сектору України», - зазначається в повідомленні.

Рішення ухвалено через невиконання банком письмової вимоги НБУ, неврахування в повному обсязі його зауважень до Плану заходів, відсутність дієвих заходів щодо поліпшення фінансового стану та приведення банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства, у тому числі нормативно-правових актів Нацбанку, після віднесення його до категорії проблемних, зростання ризиків щодо виконання Укрбудінвестбанком своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами.

04 серпня 2023 року Правління НБУ ухвалило рішення віднести Укрбудінвестбанк до категорії проблемних. Підставою для такого рішення стало невиконання банком без обґрунтованих причин рішення НБУ про обмеження здійснення окремих видів операцій.

З цього дня фінансовий стан банку суттєво погіршився, а менеджмент та власники істотної участі не вжили належних заходів для запобігання настання неплатоспроможності.

Тому вже 7 вересня 2023 року правління НБУ ухвалило рішенням № 310-рш/БТ, яким віднесло АТ "Укрбудінвестбанк" до категорії неплатоспроможних.

У НБУ наголосили, що кожен вкладник Укрбудінвестбанка отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включно з відсотками, крім випадків, передбачених у частині четвертій статті 26 Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Загалом можлива сума виплат гарантованої суми його вкладникам станом на 01 вересня 2023 року становить 606 млн грн.

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини