Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні планують створити електронний реєстр військовозобов’язаних

Реклама

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт № 10062, яким пропонується внести зміни до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану.

Ним зокрема пропонується створити електронний реєстр, до якого вноситимуться персональні та службові дані призовників, військовозобов'язаних та резервістів, а також дані про потреби ЗСУ в комплектуванні особовим складом.

Згідно із законопроєктом до цього Реєстру передаватимуться дані про громадян віком від 17 до 60 років, які містяться у різних державних реєстрах - Державної податкової служби, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Центральної виборчої комісії, Державної міграційної служби та інших державних органів.

Міністерство оборони отримає доступ не тільки до даних про особу військовозобов'язаного, але і його номерів телефонів та адрес електронної пошти, а також даних про наявність посвідчення водія, дозволу на володіння зброєю, знання мов, проходження курсів щодо підвищення кваліфікації тощо.

Також буде створено електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного, резервіста, де зберігатиметься вся відповідна інформація.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини