Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кого з 1 жовтня звільнили від відповідальності за порушення законодавства щодо РРО

Реклама

30 червня Верховна Рада ухвалила Закон № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», який серед іншого передбачає відновлення з 1 жовтня 2023 року застосування штрафних санкцій за порушення порядку використання РРО/ПРРО.

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області нагадали, кого не притягуватимуть до відповідальності за такі порушення.

Так, починаючи з 01 жовтня 2023 року суб'єкти господарювання звільняються від відповідальності за вчинені ними порушення вимог Закону про застосування РРО (крім порушень порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів), вчинені ними при продажу товарів та наданні послуг на:

  • тимчасово окупованих російською федерацією територіях України - по дату завершення тимчасової окупації відповідних територій;

  • територіях активних бойових дій - по дату завершення бойових дій на відповідних територіях;

  • територіях можливих бойових дій - по дату припинення можливості бойових дій на відповідних територіях.

Податківці звертають увагу, що дати завершення бойових дій, дати завершення тимчасової окупації, дати припинення можливості бойових дій визначаються відповідно до даних Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року № 309.

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини