Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАБУ та САП виявили схему розкрадання 88 млн грн при реконструкції адмінбудівлі Державної міграційної служби

Реклама

НАБУ та САП повідомили двом експосадовцям Державної міграційної служби, а також бізнесмену, який є громадянином рф, про підозру у заволодінні бюджетними коштами на суму понад 88 млн грн. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Серед підозрюваних - ексзаступник Голови ДМС та ексначальник Управління ресурсно-господарського забезпечення та капітального будівництва ДМС.

В процесі слідства встановлено, що бізнесмен, який тривалий час перебував у «дружніх» стосунках з представниками ДМС та іншими можновладцями, організував тривалу схему розкрадання бюджетних коштів з використанням підконтрольних осіб у структурі міграційної служби.

До реалізації схеми він залучив начальника господарської частини ДМС, а потім і заступника голови ДМС, які з корисливих мотивів допомагали заволодіти коштами, виділеними на облаштування будівлі.

Зокрема вони сприяли бізнесмену в укладанні договорів з підконтрольними йому компаніями щодо виконання проєктних та будівельних робіт, штучно обмежуючи участь у конкурсі решти підприємств.

Злочинна група протягом кількох років заволодівала бюджетними коштами шляхом завищення вартості виконаних робіт, оформлення «порожніх актів» та дублювання робіт.

Як наслідок реконструкція будівлі центрального офісу ДМС до теперішнього дня не завершена, комп'ютерні комплекси із відповідним програмним забезпеченням існують лише на «папері», а відповідальні за реконструкцію компанії «згорнулись».

В результаті реалізації схеми, бюджету заподіяно збитків на суму понад 88 млн грн.

Матеріали, зібрані детективами НАБУ під час досудового розслідування, допомогли Антимонопольному комітету виявити змову двох підконтрольних бізнесмену компаній і оштрафувати їх на 2,1 млн грн.

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що включає історію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини