Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українцям нададуть компенсації за самостійно відремонтоване житло, яке було пошкоджене в результаті війни

Реклама

Верховна Рада на засіданні 5 жовтня підтримала законопроєкт №10063 про зміни до Закону № 2923-IX, яким регулюється порядок виплати компенсацій громадянам, чиє житло було пошкоджене, або зруйноване в результаті російської агресії, повідомила народний депутат Олена Шуляк.

Законопроєктом запропоновано розширити форми надання компенсації за пошкодження об'єктів нерухомого майна, по яким можна претендувати на виплату по програмі єВідновлення, а саме:

  • надання грошових коштів шляхом їх перерахування на поточний рахунок отримувача компенсації із спеціальним режимом використання для виконання робіт, пов'язаних з будівництвом, на пошкодженому об'єкті нерухомого майна з метою його відновлення та/або придбання будівельної продукції для виконання таких робіт;

  • надання грошових коштів шляхом їх перерахування на поточний рахунок отримувача компенсації за придбану ним будівельну продукцію та/або виконані ним ремонтні роботи на пошкодженому об'єкті нерухомого майна за власні кошти.

Також Олена Шуляк додала, що це далеко не останнє розширення форм програми компенсацій єВідновлення - у Міністерстві вже працюють над наступним розширенням програми і згодом почнуть компенсувати пошкодження житла жителям окупованих територій. Крім цього, програму будуть вдосконалювати і за рекомендаціями громад, для чого вже зараз з ними проводять відповідні публічні консультації.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини