Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна остаточно націоналізувала два газобетонні заводи «Аерок» російського олігарха Молчанова - рішення суду

Реклама

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила законність націоналізації 100% корпоративних прав ТОВ «Аерок», кінцевим власником яких є Група ЛСР російського олігарха Андрєя Молчанова. Відповідне рішення суд ухвалив 10 жовтня, інформує його пресслужба.

«За результатами розгляду колегія суддів залишила без змін рішення ВАКС, яким стягнуто у дохід держави 100% частки статутного капіталу українського товариства в розмірі 437,44 млн грн, щодо якого російська компанія ПАТ «Група ЛСР» через німецьку компанію могла вчиняти дії, тотожні за змістом праву розпорядження», - йдеться у повідомленні.

Судове рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Нагадуємо, Вищий антикорупційний суд рішенням від 28 серпня 2023 року задовольнив позов Міністерства юстиції та стягнув в дохід держави належні російському олігарху Молчанову активи - ТОВ «Аерок», яке входить до Групи ЛСР.

За даними правоохоронців, отриманий українським підприємством прибуток спрямовувався у вигляді дивідендів та роялті до так званої «материнської компанії» з рф, яка є великим платником податків на території країни-агресора.

Перевір чи у компанії є зв?язки з рф і рб. ContrAgent у LIGA360 покаже всю інформацію про потенційних бізнес-партнерів. Знай з ким маєш справу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини