Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 19 жовтня запрацює електронна система управління галуззю рибного господарства "Е-Риба"

Реклама

З 19 жовтня 2023 року розпочинається робота першого компонента Єдиної державної електронної системи управління галуззю рибного господарства (Е-Риба) - декларування права на промислове рибальство в електронній формі, повідомили в Мінагрополітики.

Суб'єкти рибного господарства, які планують рибалити у промислових масштабах, мають до 1 листопада 2023 року задекларувати право на це шляхом подання відповідної електронної декларації.

Система Е-Риба працює в режимі 24/7 і передбачає можливість цілодобового подання декларацій.

Раніше Кабінет Міністрів прийняв постанову № 1076  «Про реалізацію експериментального проекту щодо запровадження декларування права на промислове рибальство та дослідний вилов в електронній формі».

Документом визначено, яка інформація зазначається у декларації та які документи додаються до неї, зокрема:

  • про сплату податків та обов'язкових платежів у галузі рибного господарства;

  • про матеріально-технічну базу (за наявності) із зазначенням інформації (відомостей) про риболовне судно, знаряддя лову, про рибоприймальний пункт;

  • про договір на право здійснення дослідного вилову в рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах), укладений суб'єктом рибного господарства з науковою установою, яка здійснюватиме дослідний вилов (дата, номер та строк дії договору) - у разі подання декларації для здійснення дослідного вилову тощо.

Декларація діє до моменту подання суб'єктом рибного господарства такої декларації у наступному календарному році або до моменту подання уточнюючої декларації, яка діє до моменту подання суб'єктом рибного господарства декларації у наступному календарному році.

Надання електронної публічної послуги з подання декларації та уточнюючої декларації здійснюється безоплатно.

Мінагрополітики 17 жовтня проведе вебінар на тему: «Декларування права на промислове рибальство в електронній формі», на якому буде представлено функціонал першого компоненту Єдиної державної електронної системи управління галуззю рибного господарства (Е-Риба) - декларування права на промислове рибальство в електронній формі.

Вебінар відбудеться у zoom-форматі. Підключення до заходу за посиланням.

Підприємці слідкують за змінами з LIGA360. Це рішення дозволяє моніторити всі важливі фактори, що можуть впливати на діяльність компанії. Слідкуйте за законодавчими змінами, реєстраційними змінами компаній, згадками в ЗМІ. Відчуйте повний контроль інформації з LIGA360. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини