Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

З 7 листопада зміняться умови митного оформлення імпортних та експортних вантажів

Реклама

З 7 листопада змінюються умови митного контролю та оформлення, як імпортних так і експортних вантажів. Про це нагадали у Європейській Бізнес Асоціації.

Так, зокрема, компанії, які не встигли до 7 листопада 2023 року отримати відповідні спрощення та переваги передбачені Митним кодексом або Конвенцією про режим спільного транзиту будуть вимушені пред'являти товари митниці. Мова йде про необхідність доставлення товарів в зону митного контролю відповідних митниць, в яких проводиться митне оформлення.

При цьому, по інформації ЄВА, кількість компаній, які отримали спрощення в рамках АЕО та режиму спільного транзиту досить незначна.

Водночас пропозиції бізнесу щодо ініціювання процесу відтермінування зазначених змін, а саме скасування спрощених декларацій типу ЕА, не були підтримані за результатами робочої наради у Комітеті ВР з питань фінансів, податкової і митної політики за участі представників Мінфіну і Держмитслужби.

Більше того, з Митного кодексу будуть виключені положення, які дозволяли не пред'являти експортний вантаж митниці.

Зі свого боку представники Держмитслужби заявили про готовність до зазначених змін та, за необхідності, про переведення відповідних підрозділів на цілодобовий режим роботи. Держмитслужба буде інформувати на офіційних ресурсах, а також у соцмережах про створені безкоштовні зони митного контролю на яких можна буде здійснювати пред'явлення митниці та декларування та пломбування експорту без необхідності сплати послуг митного терміналу.

Враховуючи ситуацію, що склалась Європейська Бізнес Асоціація звертає увагу, що бізнесу варто планувати свої бізнес-процеси з урахуванням того, що черги на митниці можуть бути не лише в пунктах пропуску, а й на митницях призначення та відправлення.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини