Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні побудують завод з виробництва контейнерів для відпрацьованого ядерного палива

Реклама

НАЕК «Енергоатом» та компанія Holtec International планують побудувати в Україні завод для виробництва контейнерів для відпрацьованого ядерного палива, які наразі виготовляються у США. Про це інформує пресслужба Енергоатому за підсумками зустрічі Міністра енергетики Германа Галущенка з президентом та виконавчим директором Holtec International Крісом Сінгхом.

За словами Кріса Сінгха, потенціал України у сфері ядерної енергетики є найкращим в регіоні, а компанія була та залишається її надійним партнером.

У повідомленні зазначається, що співпраця Holtec International та НАЕК «Енергоатом» вже має практичний результат - побудоване єдине у світі унікальне за своїми характеристиками Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП), в якому відпрацьоване ядерне паливо зберігається за технологією «сухого» зберігання.

Об'єкт був успішно добудований ще до початку повномасштабної війни та введений в експлуатацію. Його використання заощаджує Україні $200 млн щороку.

У спільних планах з компанією Holtec International - будівництво в Україні заводу, на якому виготовлятиметься основне обладнання малого модульного реактора за технологією Holtec SMR. Цей завод має забезпечити не тільки будівництво потужностей ММР в Україні, але й стати хабом для експорту цієї технології до країн Європи.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини