Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала законопроєкт про спрощення зміни цільового призначення земельних ділянок

Реклама

Верховна Рада на засіданні 9 листопада прийняла за основу законопроєкт №9627 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України для залучення інвестицій з метою швидкої відбудови України». Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Як зазначається, його метою є створення сприятливих умов для реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на відновлення економіки України під час дії воєнного стану та у післявоєнний період шляхом спрощення процедури зміни цільового призначення земельних ділянок.

Законопроєкт передбачає зміни до положень, якими регулюються особливості земельних відносини під час дії воєнного стану, зокрема до тих, якими визначається спрощений порядок встановлення та зміни цільового призначення земельних ділянок.

Змінами пропонується спростити порядок встановлення та зміни цільового призначення земельних ділянок (крім земель, віднесених до категорій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, земель історико-культурного призначення, земель водного фонду, рекреаційного, лісогосподарського призначення) на територіях за межами населених пунктів у разі якщо стосовно таких територій відсутня затверджена містобудівна документація на місцевому рівні, для розміщення таких об'єктів:

  • промислових будівель та складів;

  • будівель сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства;

  • трубопроводів, комунікацій та ліній електропередачі (крім магістральних нафтопроводів та магістральних газопроводів);

  • комплексних промислових споруд (крім підприємств та споруд підприємств зі збагачення та перероблення ядерних матеріалів; споруд та печей для спалювання відходів; атомних електростанцій).

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Зміна цільового призначення земельних ділянок в таких випадках здійснюватиметься:

  • за рішенням власника земельної ділянки шляхом подання ним заяви про внесення відомостей про змінене цільове призначення земельної ділянки до Державного земельного кадастру;

  • без розроблення документації із землеустрою;

  • на підставі мотивованого висновку органу містобудування та архітектури про дотримання обмежень у використанні земель, який є особливим видом містобудівних умов та обмежень.

Процедуру спрощеної зміни цільового призначення для зазначених потреб пропонується застосовувати протягом воєнного стану та протягом п'яти років з дня його припинення або скасування в Україні або у відповідній окремій місцевості.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини