Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В НКРЕКП порахували, скільки бізнесу коштуватиме підвищення граничних цін на електроенергію

Реклама

Від підвищення прайс-кепів тариф для бізнесу майже не зросте, а при найбільш негативному сценарії ціна для кінцевого споживача може збільшитися максимум на 10 копійок за кіловат-годину, про це в інтервью Економічній правді розповів Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

"Бізнес може заплатити в гіршому сценарії (за умови великого дефіциту потужності) додатково 9,6 мільярда гривень, але він отримає гарантію того, що безпека постачання буде посилена в рази. Тобто ми даємо стимул для залучення додаткових генеруючих потужностей, майбутнього інвестування в генеруючі потужності", - пояснив Ущаповський.

За попередніми розрахунками регулятора:

  • до 4 млрд грн отримає "Енергоатом",

  • до 2,4 млрд - ДТЕК,

  • 3,2 млрд - інші учасники ("Укргідроенерго", "Центренерго", "Донбасенерго", ТЕЦ).

Щодо скарг промисловців, що підвищення вартості електроенергії призведе до скорочення виробництва і звільнення частини людей, Ущаповський відповів, що така ситуація виникає постійно, а регулятор створений для того, щоб знайти золоту середину між інтересами одних та інших.

Нагадаємо, НКРЕКП 9 листопада підвищила максимальні ціни на електроенергію для бізнесу.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше. 

Придбайте Legal Solution зі знижкою 40% - тільки у Legal Friday. Пропозиція діє лише 17 листопада. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини