Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд спростив ввезення генераторів і трансформаторів до України

Реклама

Уряд затвердив постанову, якою спростив завезення в Україну енергетичного обладнання, зокрема генераторів і трансформаторів. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Документом фактично призупинено дію шести технічних регламентів, які застосовувалися при ввезенні та продажу енергетичного обладнання. Для низки товарів не потрібна буде декларація про відповідність та маркування знаком відповідності.

Прем'єр-міністр відзначив, що Україна успішно пройшла перший місяць опалювального сезону. Він підкреслив, що ситуація в енергетиці стабільна. Дефіциту електроенергії немає. Опалювальний сезон стартував в усіх регіонах.

«Україна зараз повністю забезпечила себе необхідною кількістю енергоресурсів. У наших сховищах майже 16 млрд кубічних метрів газу. Запаси вугілля на складах - 1,1 млн тонн», - повідомив Прем'єр-міністр.

Також продовжуються ремонти та захист ключових вузлів енергосистеми та готуються також інші системи.

Прем'єр-міністр також повідомив, що Сполучені Штати передали українським громадам 22 мобільні котельні та готують нові поставки. Данія внесе у Фонд підтримки енергетики України 7 млн євро. Загальний обсяг підтримки через Фонд уже перевищив 320 млн євро. 

Крім того, розширені можливості для імпорту електроенергії з ЄС. Зараз Україна може імпортувати до 1,2 ГВт потужності, тоді як рік тому - 500 МВт.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини