Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет затвердив Порядок ведення і доступу до Держреєстру змов на торгах

Реклама

Антимонопольний комітет затвердив Порядок ведення і доступу до Державного реєстру суб'єктів господарювання, притягнутих до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, аукціонів, конкурсів, тендерів. Відповідне розпорядження АМКУ ухвалив на засіданні 23 листопада, повідомляє його пресслужба.

Як зазначається, створення та ведення цього реєстру передбачено Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства про захист економічної конкуренції та діяльності Антимонопольного комітету України».

Порядком ведення і доступу до Реєстру визначено:

  • обсяг відомостей, які публікуються у Реєстрі;

  • процедуру ведення Реєстру, зокрема, порядок та строки наповнення, оновлення інформації;

  • процедуру оприлюднення інформації в Реєстрі;

  • процедуру вилучення інформації з Реєстру;

  • процедуру доступу до Реєстру, у тому числі, отримання витягів з нього.

Згідно з документом, відомості до Реєстру вносяться на підставі рішень органів Комітету про притягнення до відповідальності за вчинення порушення, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, аукціонів, конкурсів, тендерів.

У Комітеті нагадали, що відповідно до пункту 4 частини першої статті 17 Закону «Про публічні закупівлі» замовник приймає рішення про відмову учаснику в участі у процедурі закупівлі та зобов'язаний відхилити тендерну пропозицію учасника або відмовити в участі у переговорній процедурі закупівлі в разі, якщо суб'єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Таким чином, Порядок визначає процедуру ведення, оприлюднення і доступу до Реєстру, який є необхідним для реалізації Закону «Про публічні закупівлі».

Документ ще повинен пройти державну реєстрацію у Міністерстві юстиції.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини