Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Затверджено список агропродукції, яка матиме пріоритет у "еЧерга"

Реклама

Кабмін постановою від 24 листопада 2023 р. № 1239 затвердив перелік сільськогосподарської продукції, яка має обмежений строк зберігання, та перелік сільськогосподарської продукції, яка має особливий режим зберігання. Постанова набирає чинності з дня її опублікування та діє до 5 грудня 2024 року.

Мінінфраструктури доручено забезпечити організацію бронювання користувачами електронної системи «Електронна черга перетину кордону» місць у пріоритетній черзі перетину кордону вантажними автомобілями із сільгосппродукцією, яка має обмежений строк зберігання.

Крім того, бронювання місць у "еЧерзі" вантажних автомобілів із сільгосппродукцією, яка має особливий режим зберігання, відбуватиметься без зазначення номера митної декларації, оформленої для вивезення товарів із митної території України, під час бронювання.

Зокрема, до переліку сільськогосподарської продукції, яка має обмежений строк зберігання, віднесено: живі тварини, м'ясо, риба, молюски, молоко та вершки, йогурти, сири, яйця, живі рослини, міцелій грибів, квіти, овочі, плоди, кондитерські та хлібобулочні вироби тощо

До сільськогосподарської продукції з особливим режимом зберігання віднесли також масло вершкове, окремі види овочів, горіхи, олію, ковбаси, шоколад тощо.

Детальніше у документі

Як впливає певна норма закону на вашу бізнес-діяльність? Відповідь надасть Legal Solution. Знаходьте пов?язану аналітику та довідкову інформацію для будь-якого закону. Більше переваг за посиланням.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини