Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укртрансбезпека затвердила план перевірок на 2024 рік

Реклама

Укртрансбезпека наказом від 22.11.2023 № 749 затвердила План здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України з безпеки на транспорті на 2024 рік.

Загалом до Плану включено 1048 суб'єктів господарювання.

Дізнайся більше про повноваження Укртрансбезпеки в LIGA360: види перевірок, чим вони загрожують, як оскаржити та інші практичні рекомендації.

Нагадаємо, відповідно до ч.4 статті 5 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", органи державного нагляду (контролю) здійснюють планові перевірки за умови письмового повідомлення суб'єкта господарювання не пізніш як за десять днів до дня здійснення цього заходу.

Повідомлення повинно містити:

  • дату початку та дату закінчення здійснення планового заходу;

  • найменування юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи - підприємця, щодо діяльності яких здійснюється захід;

  • найменування органу державного нагляду (контролю).

Повідомлення надсилається рекомендованим листом та/або за допомогою електронного зв'язку (у тому числі через електронний кабінет чи іншу інформаційну систему, користувачами якої є відповідний орган державного нагляду (контролю) та суб'єкт господарювання, який ним перевіряється) або вручається особисто під розписку керівнику чи уповноваженій особі суб'єкта господарювання - юридичної особи, її відокремленого підрозділу, фізичній особі - підприємцю або уповноваженій ним особі.

Суб'єкт господарювання має право не допускати посадову особу органу державного нагляду (контролю) до здійснення планового заходу в разі неодержання повідомлення про здійснення планового заходу.

Як підготуватися до перевірок держорганів? З рішенням LIGA360. Практичні рекомендації, докладні алгоритми дій й відповіді на пи-тання щодо перевірок. Деталі за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини