Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Туск пообіцяв негайно розблокувати кордон і зменшити напругу у відносинах із Україною

Реклама

Лідер найбільшої коаліції в новообраному парламенті Польщі Дональд Туск, який найімовірніше очолить уряд країни, оголосив про намір врегулювати проблемні питання, які останнім часом виникли між Варшавою і Києвом. Про це повідомляє Голос Америки.

Туск нагадав, що Польща надала вирішальну підтримку Україні для захисту від російського вторгнення і забезпечує транзит великої частини міжнародної допомоги, а також забезпечила прихисток величезній кількості українських біженців, однак, на його думку, тертя між двома країнами в деяких питаннях стали дуже помітні.

Він розкритикував дії чинного уряду Матеуша Моравєцького та заявив, що негайно візьметься за виправлення таких проблем як блокування вантажних перевезень на кордоні Польщі з Україною, де з польського боку накопичилися багатокілометрові черги з тисячами вантажівок.

Туск підкреслив, що діятиме в інтересах польських перевізників, але домагатиметься розв'язання питань так, щоб блокада кордону була припинена.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини