Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки пропонує скасувати три чверті від усіх державних санітарних правил та норм

Реклама

Міністерство економіки пропонує скасувати 74% від усіх державних санітарних правил і норм. Цю ініціативу представники міністерства обговорили на зустрічі з громадськістю, підприємцями та іншими державними органами влади, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

За словами заступника Міністра економіки Олексія Соболева, коли, в рамках засідань Міжвідомчої робочої групи з дерегуляції, переглядалось регулювання в сфері охорони здоров'я, виявилось, що велика частина регулювання пов'язана з державними санітарними правилами та нормами.

«Подекуди санпіни застарілі, а ринок і технології значно просунулись. І таким чином підприємці ведуть бізнес не оптимальним шляхом. Тому ми маємо переглянути цю частину регулювання», - підкреслив Соболев.

Детальніше про напрацювання експертів щодо перегляду санітарних правил і норм розповіла керівниця сектору регулювання Офісу ефективного регулювання Ганна Башняк.

Вона поінформувала, що під час інвентаризації та перегляду було виявлено 298 чинних інструментів державного регулювання, які містяться в державних санітарних нормах та правилах.

"За результатами перегляду, запропоновано скасувати 222 інструменти державного регулювання, а це - 74% від загальної кількості. Зокрема, з таких причин, як неактуальність та застарілість регулювання, дублювання з іншими інструментами державного регулювання. Решту інструментів рекомендовано оптимізувати та привести у відповідність до чинного законодавства", - зазначила Ганна Башняк. 

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини