Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня 2024 року запроваджується другий етап земельної реформи

Реклама

Змін до другого етапу земельної реформи не буде, наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час конференції УКАБ «Ведення агробізнесу в Україні», яка відбулась у Києві.  

Слідкуйте за змінами аграрної сфери - з віджетом “АПК” у LIGA360

«З нового року у нас новий етап земельної реформи. Ніяких змін ми не плануємо. Це означає, що з нового року землю можуть купувати юридичні особи», - підкреслив Микола Сольський.   

Він наголосив, що війна спонукає навпаки пришвидшувати реформи, а не сповільнювати. 

«Маємо рухатись в сторону лібералізації, а не жорсткого регулювання. Тому що війна - це причина навпаки рухатись швидше з реформами. В першу чергу ми маємо самі дбати про себе. Бізнес сентиментами не керується. У нас мають бути зручні правила, не гірші ніж в країнах, де готові вкладати гроші», - підкреслив Міністр агрополітики.

Участь в конференції також взяв заступник міністра Маркіян Дмитрасевич. Він зауважив, що українське аграрне законодавство зараз проходить важливий етап адаптації до європейських норм. І бізнесу також варто ретельно готуватись до конкуренції на європейському ринку. Зазначивши, що для українського аграрного сектору членство в ЄС - це багато можливостей, а також певні виклики. Він наголосив, на необхідності вже враховувати норми ЄС в плануванні діяльності аграрних підприємств. 

Нагадаємо, аграрії просять Президента відтермінувати 2-й етап земельної реформи.

Другий етап реформи розпочнеться в січні 2024 року. Як пояснили в Мінагрополітики, він відкриває ринок для юридичних осіб, але купувати землю можуть тільки українці. Також невід'ємною частиною реформи є електронні аукціони. Це основний запобіжник проти можливих маніпуляцій або ручного втручання.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням. 

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини