Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Молдовські фермери вимагають запровадження механізму обмеження імпорту зернових з України

Реклама

Молдовські фермери вимагають від свого уряду термінового введення "стабільного та стійкого механізму" обмеження імпорту зернових і олійних культур з України. Про це йдеться у заяві асоціації "Сила фермерів", повідомляє Newsmaker.

У Асоціації нагадали, що 4 жовтня влада ввела ліцензування імпорту зернових і масленичных культур на час дії надзвичайного стану, проте з 1 січня надзвичайний стан планується відмінити.

Стежте за змінами аграрної сфери - із виджетом "АПК" у LIGA360

У зв'язку з цим фермери вимагають, щоб уряд терміново ввів "стабільний та стійкий механізм обмеження імпорту зернових і олійних культур з України, аналогічний тим, які ввели в Румунії і Болгарії".

"Ми знаємо, що компанія Trans Oil має намір імпортувати з України близько 300 тис. тонн соняшнику. Це знову зачепить інтереси місцевих фермерів…Звертаємо увагу, що відсутність обмежень на імпорт не лише розбалансує внутрішній ринок, але і поставить під загрозу експорт пшениці, кукурудзи і соняшнику в Румунію, яка неодноразово попереджала нашу країну про небезпеку реекспорту зернових і олійних культур з України. А блокування експорту в Румунію стало б остаточною катастрофою для молдавських фермерів", - наголошується у заяві Асоціації.

В уряді поки що не прокоментували вимогу фермерів.

Як керівникам бути упевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію і діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Встигніть отримати знижку до 40% для рішень LIGA360. Заповните заявку - і наш менеджер запропонує тариф, який підходить саме вам.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини