Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та Молдова домовились про спільний контроль на кордоні

Реклама

Україна та Молдова 21 грудня підписали протоколи про організацію спільного контролю, які спростять та зменшать час перетину українсько-молдовського кордону для громадян і вантажів

Перед підписанням протоколів відбулась онлайн-зустріч Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та Прем'єр-міністра Молдови Доріна Речана.

«Сьогоднішні домовленості не лише активізують торговельно-економічну співпрацю між Україною та Молдовою, а й підвищать ефективність і дієвість пропускних спроможностей кордону із застосуванням найкращих європейських практик», - наголосив Денис Шмигаль.

Як повідомляє пресслужба ДПСУ, протоколи з української сторони підписали Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко та в. о. Голови Державної митної служби Сергій Звягінцев, а з молдовської сторони - заступник начальника Генерального інспекторату Прикордонної поліції Міністерства внутрішніх справ Діана Салкуцан та директор Митної служби при Міністерстві фінансів Ігор Талмазан.

Підписання протоколів дозволить продовжити проведення спільного контролю в пунктах пропуску на українсько-молдовській ділянці державного кордону: «Мамалига - Кріва», «Кельменці -Ларга», «Росошани - Брічень», «Рені - Джюрджюлешть», «Кучурган - Первомайськ», «Паланка - Маяки - Удобне». Крім того, вони створюють правові підстави для запровадження спільного контролю у пункті пропуску «Платонове - Гоянул Ноу».

Прикордонники звертають увагу, що робота пунктів пропуску на придністровському сегменті українсько-молдовського кордону буде відновлена лише тоді, коли це дозволятимуть безпекові умови, їх відкриють за окремим рішенням Уряду України.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини