Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Президент підписав Закон, який спрощує ввезення гуманітарної допомоги

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон про спрощення порядку ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги (законопроєкт № 9111). Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Закон містить низку важливих норм, які врегульовують питання ввезення та обліку гуманітарної допомоги.

Ним, зокрема запроваджується необхідність використання електронної системи обліку гуманітарної допомоги.

З 1 грудня Мінсоцполітики вже запустило відповідну платформу - Автоматизовану систему реєстрації гуманітарної допомоги. За цей час, завдяки новій системі, до Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги було внесено 3053 отримувачів, загалом в Реєстрі вже понад 4,5 тисяч юридичних осіб, які можуть офіційно завозити гуманітарну допомогу до України.

Також, згідно з новим законом, розширюється перелік отримувачів гуманітарної допомоги. До нього додаються іноземні благодійні організації, представництва яких акредитовані в Україні. Також отримувачами можуть бути неприбуткові державні та комунальні установи, органи місцевого самоврядування, надавачі соціальних послуг. Раніше це могли бути зареєстровані в Україні благодійні фонди та громадські організації з визначеними напрямками статутної діяльності. 

Крім того, врегульовується питання визнання товарів гуманітарною допомогою. Придбані благодійними організаціями за кордоном товари, які при ввезені в Україну задекларовані як гуманітарна допомога, мають бути безоплатно роздані набувачам протягом 90 днів з дати перетину митного кордону. У такому випадку товари будуть визнані гуманітарною допомогою.

Серед важливих норм також необхідно відмітити можливість передавати транспортні засоби військовим як фізичним особам (набувачам) у якості гуманітарної допомоги.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини