Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проєкт про мобілізацію: новації військово-транспортного обов'язку

Реклама

25 грудня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 10378 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби".

Серед низки запропонованих змін, проект містить й новації військово-транспортного обов'язку.

Зокрема, військово-транспортний обов'язок для задоволення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань пропонують розширити також на водні транспортні засоби і іншу техніку та встановити для організацій усіх форм власності, суб'єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності та фізичних осіб, зареєстрованих в установленому законом порядку як ФОП.

МВС забезпечуватиме подання до ТЦК відомостей про зареєстровані транспортні засоби, які можуть бути призначені для доукомплектування Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.

Мінінфраструктури, Державна служба морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України забезпечують подання до ТЦК відомостей про зареєстровані у Державному судновому реєстрі та Судновій книзі водні транспортні засоби, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань в особливий період.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів визначає порядок надання до ТЦК відомостей про зареєстровані трактори, самохідні шасі, самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні машини, сільськогосподарську техніку, які можуть бути призначені для доукомплектування.

З моменту оголошення загальної мобілізації транспортні засоби, які призначені для доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань в особливий період та перебувають на військовому обліку у ТЦК забороняється відправляти в інші регіони або за межі території України, передавати права власності на них юридичним особам або громадянам, в довгострокову оренду (лізинг), надавати їх як предмет застави для виконання зобов'язань за договорами про надання кредиту та гарантії перед банківською установою, а також вчиняти інші дії, що унеможливлюють передачу таких транспортних засобів військовим формуванням.

Підприємства, установи і організації зобов'язані забезпечувати в разі мобілізації доставку транспортних засобів на збірні пункти та у військові частини у строк та місце зазначені в частковому наряді.

Нагадаємо, керівники юросіб зобов'язані подавати до ТЦК інформацію про транспорт на підприємстві

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини