Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Євросоюз запровадив санкції проти найбільшої в світі алмазовидобувної компанії

Реклама

Рада ЄС з 3 січня запровадила додаткові обмежувальні заходи проти однієї особи та однієї організації, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, повідомляє пресслужба Європейської Ради.

Під санкції потрапила компанія ПАТ "АЛРОСА" та її генеральний директор Павло Олексійович Мариничев

Алроса є найбільшою алмазовидобувною компанією в світі, яка належить російській державі та забезпечує понад 90% усього російського видобутку алмазів. Компанія є важливою частиною економічного сектора, який забезпечує значні доходи для уряду рф.

Ці дії доповнюють заборону на імпорт російських алмазів, яка включена до 12-го пакету економічних та індивідуальних санкцій, ухваленого 18 грудня 2023 року у зв'язку з веденням росією загарбницької війни проти України.

Загалом санкції ЄС щодо дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, зараз поширюються на майже 1950 фізичних та юридичних осіб. Зазначені особи підлягають замороженню активів, а громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. Фізичні особи також підпадають під заборону на в'їзд або транзит через територію ЄС.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини