Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівників енергетичних компаній перевірять на правомірність отримання відстрочки від мобілізації

Реклама

Міністерство енергетики видало доручення про необхідність проведення перевірок надання відстрочки від мобілізації працівникам енергетичних компаній. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Причиною такого рішення став встановлений факт зловживання своїми службовими повноваженнями колишнім радником міністра енергетики.

Так, керівництво АТ «Українські розподільні мережі» виявило, що з метою уникнення служби у ЗСУ, зазначену особу у квітні минулого року було прийнято до ПАТ «Черкасиобленерго» на посаду заступника начальника центральної служби приладів обліку та метрології.

Після цього, діючи спільно з посадовими особами «Черкасиобленерго», цей працівник ініціював видання наказу про запровадження дистанційної роботи. У результаті з квітня по грудень він не виконував своїх обов'язків, хоча отримував заробітну платню, а також отримав тимчасову відстрочку від мобілізації, яка надається працівникам критично важливих для функціонування держави підприємств.

Компанія «Українські розподільні мережі» направила відповідне звернення до прокуратури.

З метою запобігання маніпуляціям, зловживанням та для об'єктивної перевірки фактів видачі бронювань Міненерго спрямувало відповідне доручення усім енергетичним компаніям країни.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини