Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацкомісія затвердила критерії бронювання від мобілізації працівників інвестиційних компаній

Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку рішенням від 10 січня 2024 року N 24 затвердила Критерії визначення підприємств, установ, організацій такими, що мають важливе значення для економіки, а саме для ринків капіталу та організованих товарних ринків, чи задоволення потреб територіальної громади, для бронювання військовозобов'язаних працівників.

Згідно з документом право на бронювання своїх співробітників від мобілізації має підприємство, установа, організація, яка є професійним учасником ринків капіталу та організованих товарних ринків та відповідає хоча б одній з таких умов:

  • забезпечує формування та функціонування системи депозитарного обліку цінних паперів;

  • забезпечує утворення та функціонування організованих ринків капіталу та/або організованих товарних ринків;

  • забезпечує здійснення клірингу та розрахунків (організацію проведення розрахунків) за вчиненими правочинами щодо фінансових інструментів чи продукції;

  • забезпечує функціонування системи недержавного пенсійного забезпечення;

  • є інвестиційною фірмою (крім банку), загальна сума вчинених та виконаних правочинів якої з купівлі-продажу ОВДП за 2023 рік за рахунок та від імені клієнтів або за рахунок клієнтів, але від свого імені, або від свого імені та за власний рахунок є більшою, ніж 100 млн. грн.;

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

  • є управителем, діяльність якого з управління майном для фінансування об'єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю пов'язана з будівництвом житла для потреб Міноборони або ветеранів війни та їх родин (за наявності підтвердження відповідного державного органу);

  • є компанією з управління активами, яка управляє активами інституту(ів) спільного інвестування, який(і) за 2023 рік надали кошти у позику (більше ніж 100 млн. грн) підприємствам, пов'язаним з оборонною промисловістю (за наявності підтверджуючих документів), або здійснили інвестицію коштів (більше ніж 30 млн. грн) в ОВДП за 2023 рік.

До переліку важливих також віднесені підприємства, установи, організації, що провадять діяльність з надання інформаційних послуг на ринках капіталу та організованих товарних ринках та включені до Реєстру осіб, уповноважених надавати інформаційні послуги на ринках капіталу та організованих товарних ринках.

Крім того, важливими визнано емітентів, які беруть участь у виконанні військових замовлень (за наявності підтвердження відповідного держоргану).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини