Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді готують нові правила бронювання працівників: пропонується запровадити щомісячний платіж за відстрочку

Реклама

Економічний комітет Верховної Ради готує новий законопроєкт, який змінює правила бронювання працівників. Ним, зокрема, пропонується встановити щомісячний фіксований платіж, після сплати якого підприємство зможе забронювати працівника незалежно від посади. Про це пише Forbes.

Зазначається, що головна відмінність нового підходу до бронювання від запропонованого наприкінці 2023 року Офісом Президента полягає у відмові від прив'язки до розміру заробітної плати та відрахувань ПДФО чи ЄСВ

Як пояснив голова Комітету Дмитра Наталуха, ідея полягає в тому, щоб дати можливість бронювати важливий персонал всім підприємствам, а не лише тим, які уряд визначив критично важливими. Наприклад, СТО, які у тому числі ремонтують машини для військових, теж повинні мати можливість забронювати співробітників.

Депутати пропонують ввести додаткову сплату до військового збору за кожного заброньованого працівника. Варіант, який розглядається зараз - до 1,5% військового збору додається фіксована ставка у розмірі 20 000 грн.

Крім цього, працівники мають бути офіційно оформлені, а у компанії не повинно бути заборгованості по сплаті податків. Таким чином можна буде бронювати до 50% від військовозобов'язаних працівників.

За словами Наталухи, прив'язка до військово збору забезпечить швидке адміністрування податку і закріпить надходження коштів виключно на потреби ЗСУ.

Різні сценарії передбачають, що фіксована ставка за бронювання може принести від 18 млрд до 155 млрд грн на рік.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Нові правила мобілізації: добірка матеріалів від LIGA ZAKON

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини