Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єврокомісія висунула кілька пропозицій щодо посилення економічної безпеки ЄС

Реклама

Європейська комісія окреслила низку нових заходів у сферах торгівлі та досліджень задля посилення економічної безпеки ЄС.

Етапи, пов'язані з торгівлею, включають:

  • покращення перевірки іноземних інвестицій в ЄС для запобігання інвестиціям, які можуть становити загрозу для безпеки ЄС. Наприклад, перевірка наявності в усіх державах-членах механізму скринінгу з більш узгодженими національними правилами та розширення обсягу інвестицій, які повинні перевірятися.

  • мати більш скоординований підхід до експорту з ЄС товарів подвійного призначення - тобто товарів, які можна використовувати як у цивільних, так і у військових цілях (таких як передова електроніка), - щоб гарантувати, що вони не потраплять у чужі руки

  • розуміння потенційних ризиків, пов'язаних з певними інвестиціями ЄС за кордоном. Наприклад, як передові технології можна використовувати для посилення військового потенціалу суб'єктів, які можуть використовувати їх проти ЄС.

Що стосується досліджень, Комісія шукає шляхи підтримки досліджень і розробок технологій, які можна використовувати для різних цілей, а також способи підвищення безпеки досліджень у всьому ЄС.

Як ефективніше виконувати комплаєнс-процедури для бізнесу? З новим рішенням LIGA360. Контролюйте дотримання вимог законодавства, здійснюйте due dilligence та AML/KYC перевірки, моніторте репутацію вашої компанії та партнерів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини