Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк врегулював проведення інспекційних перевірок шляхом віддаленого доступу

Реклама

Нацбанк постановою від 06.02.2024 № 18 вніс зміни до Положення про організацію та проведення інспекційних перевірок.

Зокрема, врегульовано проведення інспекційної перевірки за межами об'єкта перевірки шляхом віддаленого доступу до документів, інформації та систем автоматизації з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

Члени інспекційної групи під час проведення інспекційної перевірки отримали право вільного доступу, включаючи віддалений доступ з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, до інформації та документів об'єкта перевірки (в електронній або паперовій формі).

Крім цього, передбачено:

  • право членів інспекційної групи під час проведення інспекційної перевірки бути присутніми на загальних зборах учасників банку, засіданнях ради банку, правління банку та комітетів банку, а також на засіданнях колегіальних органів учасника банківської групи;

  • обов'язок керівника об'єкта перевірки завчасно інформувати керівника інспекційної групи про проведення загальних зборів учасників банку, засідань ради банку, правління банку, комітетів банку, обов'язкове утворення яких визначено Законом "Про банки і банківську діяльність" / засідань колегіальних органів учасника банківської групи з наданням інформації про питання, які плануються до розгляду, та забезпечувати можливість участі членів інспекційної групи в таких зборах/засіданнях.

Слідкуєте за оновленнями у банківській сфері? Ця новинка для вас

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини