Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк пропонує змінити правила розкриття банківської таємниці

Реклама

Національний банк України пропонує внести зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, Про це повідомляє пресслужба регулятора.

«Зміни пов'язані з необхідністю приведення Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці у відповідність до статей 62, 622 Закону України «Про банки і банківську діяльність» та удосконалення порядку розкриття інформації, яка становить банківську таємницю, Національному банку», - пояснили в НБУ.

Ними, зокрема, передбачається:

  • доповнити перелік інформації, що становить банківську таємницю та розкривається банками за запитами уповноважених державних органів;

  • уточнити вид інформації, що становить банківську таємницю та яку має право надавати Нацбанк Фонду гарантування вкладів фізичних осіб;

  • уточнити види перевірок, що здійснює НБУ, під час проведення яких банки зобов'язані надавати документи і їх копії, які містять інформацію, що становить банківську таємницю.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються згідно з формою подання зауважень та пропозицій до 03 березня 2024 року.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини