Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада розширила повноваження виконавчих комітетів у галузі будівництва

Реклама

Верховна Рада на засіданні 23 лютого 2024 року ухвалила у другому читанні та у цілому доопрацьований Комітетом законопроєкт №10202 «Про внесення змін до деяких законів України щодо повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у галузі будівництва». Про це повідомляє пресслужба Парламенту.

Він передбачає:

  • розширення повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у галузі будівництва;

  • удосконалення визначення терміну "замовник будівництва";

  • віднесення до повноважень у галузі будівництва виконавчих органів місцевих рад можливості здійснювати визначені законодавством функції замовника будівництва на підставі та у межах, встановлених договором доручення;

  • надання місцевим державним, військово-цивільним та військовим адміністраціям повноваження щодо виконання функції замовника будівництва, ремонту житлових будинків, об'єктів соціальної та виробничої інфраструктури державної або комунальної власності та можливості доручати здійснювати такі функцій комунальній організації відповідного напрямку діяльності, а у містах Києві та Севастополі - також і відповідним районним державним адміністраціям.

Прогнозується, що прийняття цього Закону сприятиме ефективній реалізації будівельних проектів, відновлювальних та ремонтних робіт органами місцевої влади.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини