Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді пропонують розширити підстави позапланових перевірок Держпраці

Реклама

Через велику кількість звернень до Державної служби з питань праці щодо мобінгу, депутати вбачають необхідність внести зміни до законодавства та розширити перелік випадків, в яких можна проводити позапланові перевірки під час дії правового режиму воєнного стану. Відповідний проєкт № 11044 зареєстровано у Верховній Раді.

Проєктом пропонується встановити, що у період дії воєнного стану Держпраці та його територіальні органи можуть здійснювати за заявою працівника або профспілки позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю юридичними особами незалежно від форми власності, виду діяльності, господарювання та фізичними особами, які використовують найману працю, в частині додержання вимог цього Закону, а також з питань виявлення неоформлених трудових відносин, вчинення мобінгу та законності припинення трудових договорів.

Дізнайся більше про повноваження Держпраці в LIGA360що можуть робити, чим загрожують перевірки, як оскаржити та інші практичні рекомендації

Читайте також:

Які будуть штрафи за трудові порушення у 2024 році

Штрафи за приниження та цькування на роботі

Дискримінація та мобінг на роботі: визначення та способи правового захисту

Мобінг на роботі: про що слід знати роботодавцям

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини