Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін удосконалив аукціонну модель продажу «зеленої» електроенергії

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив постанову, що удосконалює аукціонну модель продажу «зеленої» електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

«Це ще один важливий крок на шляху до стимулювання виробництва «зеленої» енергії», - наголошується у повідомленні.

Документом, зокрема, замість фіксованого тарифу запроваджується механізм контрактів на різницю для переможців аукціонів з розподілу квот підтримки відновлюваної енергетики.

Крім того, для інвесторів у ВДЕ спрощуються умови участі в аукціонах. Так, наявність земельної ділянки та технічних умов на приєднання не буде обов'язковою умовою під час подання заявок.

Також додається гнучкість - можливість проводити аукціони разом із установками зберігання енергії, на визначених земельних ділянках або спорудах. При цьому термін дії договору, укладеного переможцем аукціону із гарантованим покупцем, скорочується із завищених 20 років до прийнятного європейського показника в 12 років.

У міністерстві вважають, що ухвалена постанова сприятиме переходу до нової, конкурентної моделі підтримки відновлюваної енергетики, яка одночасно забезпечуватиме її розвиток та зменшуватиме ціну на «зелену» електроенергію.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини