Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд повернув позапланові перевірки у двох сферах: які галузі в зоні ризику?

Реклама

Уряд посилив нагляд за безпекою нехарчової продукції та якістю надання споживачам комунальних послуг. Відповідну постанову № 261 Кабінет Міністрів України ухвалив на засіданні 8 березня 2024 року. Документ ухвалений на виконання зобов'язань України перед міжнародними партнерами, зазначили в Мінекономіки.

“Ухвалення такого рішення є вимогою наших європейських партнерів. Зокрема, це  - необхідний крок в рамках рекомендацій Європейської Комісії з підготовки до укладення Угоди АСАА («промислового безвізу») та програми Ukraine Facility. Також  це допоможе захистити споживачів від порушень безпеки нехарчової продукції та законодавства на ринку надання житлово-комунальних послуг, щодо яких ми регулярно отримували скарги», - зазначив Заступник Міністра економіки України Олексій Соболев.  

Частково повертаються перевірки безпечності нехарчової продукції у відповідних галузях, наприклад, побутова техніка, автоприлади, комп'ютери, циркулярні пили, підіймачі для обслуговування транспорту, газонокосилки, кухонні комбайни тощо. 

Згідно з рішенням Уряду, відновлюються планові та позапланові перевірки нехарчової продукції у 3-х пріоритетних напрямках Угоди АСАА: 

  • електромагнітної сумісності;

  • низьковольтного електричного обладнання;

  • безпеки машин і механізмів.

Також відновлюються позапланові перевірки у сфері надання комунальних послуг (за рішенням Держпродспоживслужби), зокрема щодо:

  • встановлення державних регульованих цін;

  • законодавства про захист прав споживачів та метрологічного нагляду.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2024 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини