Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Волонтери повинні подати податкові декларації до 1 травня: які кошти не підлягають оподаткуванню

Реклама

Волонтери - благодійники, які зареєстровані у реєстрі волонтерів та отримують благодійні внески від фізичних осіб - резидентів чи нерезидентів, мають подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 01 травня 2024 року. У декларації повинні бути відображені усі кошти, які надійшли на рахунок упродовж звітного періоду. Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Луганській області.

Податківці нагадали, що оподаткуванню не підлягають суми коштів, які надійшли на рахунок благодійника і в подальшому були виплачені у вигляді благодійної допомоги на користь учасників бойових дій - військовослужбовців, працівників силових структур, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби тощо, які задіяні у відсічі російської агресії, або на благо членів сімей учасників бойових дій (пп. 165.1.54 п. 165.1 статті 165 ПК).

Також не підлягають оподаткуванню кошти, які було використано на користь фізичних осіб, які мешкають (мешкали) на території населених пунктів, в яких проводяться (проводилися) бойові дії, та/або які вимушено покинули місце проживання у зв'язку з проведенням бойових дій у таких населених пунктах.

Водночас волонтерам слід забезпечити документальне підтвердження витрат.

Отримані благодійні внески, а також інші доходи, які не включаються до розрахунку загального річного доходу відповідно до статті 165 ПК, відображаються у рядку 11.3 розділу III «Доходи, які не включаються до загального річного оподаткованого доходу» Декларації.

Подати декларацію можна в один із наступних способів:

  • особисто або уповноваженою на це особою;

  • надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

  • засобами електронного зв'язку через Електронний кабінет платника податків у розділі «ЕК для громадян» - «Податкова декларація про майновий стан і доходи».

Офіційні роз'яснення ДПС щодо податкових та митних правил, декларацій, конкретних ситуацій (ресурс «ЗІР») у зручному форматі представлені у розділі «База податкових знань» в LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини