Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено Порядок здійснення гарантованим покупцем експорту електроенергії

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 12 березня 2024 року № 282 затвердив Порядок здійснення гарантованим покупцем експорту електричної енергії.

Цим документом встановлено вимоги до формування мінімальної ціни продажу гарантованим покупцем електричної енергії на експорт, а також механізм визначення розміру прибутку від експорту електроенергії гарантованого покупця.

Також він визначає настанови під час відбору покупців за договором експорту електричної енергії гарантованим покупцем та участі гарантованого покупця на аукціонах з розподілення фізичного права на передачу

Крім того постанову КМ від 7 липня 2022 року N 775 "Про покладення спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії, що здійснюють операції з експорту електричної енергії, для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії протягом дії воєнного стану" доповнено положенням, відповідно до якого на гарантованого покупця під час здійснення експорту електричної енергії не поширюються вимоги Положення про покладення спеціальних обов'язків в частині отримання послуги із забезпечення безпеки постачання електричної енергії за договорами про надання послуг із забезпечення безпеки постачання електричної енергії експортерами електричної енергії .

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини