Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Європарламент схвалив продовження безмитного режиму для України, але зі змінами

Реклама

Європейський парламент схвалив пропозицію Європейської комісії продовжити лібералізацію торговельного режиму з Україною до 5 червня 2025 року. Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

Відповідне рішення на засіданні 13 березня підтримали 347 євродепутатів, проти проголосували 117 і ще 99 - утрималися.

Воно передбачає продовження тимчасового призупинення імпортних мит та квот на експорт української сільськогосподарської продукції до ЄС ще на рік, з 6 червня 2024 року до 5 червня 2025 року.

Водночас Єврокомісія отримає повноваження вживати швидких заходів та вводити будь-які необхідні заходи у разі значних збоїв на ринку ЄС або на ринках однієї чи кількох країн ЄС через український імпорт, включаючи «екстрене гальмування для особливо чутливої сільськогосподарської продукції».

«Заходи з лібералізації залежать від поваги України до демократичних принципів, прав людини, верховенства права та її постійних зусиль у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю», - наголошують у Європарламенті.

Це рішення ще має розглянути Рада Європейського Союзу. Вона набере чинності після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Також Європарламент підтримав пропозицію Єврокомісії продовжити ще на рік безмитний режим для Молдови. Це рішення підтримали 459 євродепутатів, 65 проголосували проти та 57 утримались.

Усі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень і інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтесь більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини