Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують створити Спеціальну економічну прокуратуру

Реклама

В Україні може з'явитися Спеціальная економічна прокуратура. Відповідний проєкт планують зареєструвати у Верховній Раді, повідомив заступник голови податковго Комітету Верховної Ради Ярослав Железняк.

Орган буде здійснювати процесуальне керівництво у справах, що розслідує Бюро економічної безпеки.

"Суть ідеї в тому, що перезавантаження БЕБ певним чином підвищить ефективність інституту. Але весь цей час ми не побачили ролі прокуратури в захисті бізнесу. І якось порушення підслідності та неадекватні слідчі дії проти бізнесу вони не помічали. В тому числі через недостатньою компетентністю та доброчесністю прокурорів, відповідальних за процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях БЕБ.

Тому, наступний логічний етап - необхідність навести лад у прокуратурі. А це можливо лише шляхом створення Спеціальної економічної прокуратури, яка буде здійснювати нагляд за всіма економічними злочинами", - зазначив Железняк.

Проект матиме назву «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, Кримінального кодексу України та інших законів України щодо запровадження діяльності Спеціалізованої економічної прокуратури».

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини