Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада прийняла за основу законопроєкт про декларування вогнепальної зброї

Реклама

Верховна Рада на засіданні 20 березня 2024 року прийняла за основу законопроєкт №9538, яким вносяться зміни до Закону «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України» в частині вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю. Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Законопроектом пропонується:

  • надати право цивільним особам задекларувати в органах (підрозділах) Національної поліції наявну зброю та боєприпаси до неї, а також право володіти та користуватись вогнепальною зброєю та боєприпасами до неї з метою відсічі та стримування збройної агресії російської федерації протягом дії воєнного стану в Україні та 90 днів після його припинення або скасування;

  • впорядкувати правила носіння, зберігання і перевезення вогнепальної зброї та боєприпасів до неї цивільними особами, які беруть участь у відсічі та стримуванні збройної агресії рф та/або інших держав, а також порядок зберігання, обліку, реалізації й утилізації задекларованої вогнепальної зброї та боєприпасів до неї.

Відповідно до проєкту Закону, під вогнепальною зброєю, яка підлягає декларуванню, розуміється нарізна вогнепальна зброя калібру не більше 12,7 мм, гладкоствольна вогнепальна зброя калібру не більше 23 мм, боєприпаси до них, відомості про які відсутні в реєстрах і базах (банках) даних Міністерства внутрішніх справ.

Міністерство внутрішніх справ має встановити порядок декларування вогнепальної зброї та боєприпасів до неї.

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте Legal Solution. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини